Jdi na obsah Jdi na menu

Háčkované Pončo z 4 květinových čtverců z příze Red Heart

28. 6. 2024
Krásný letní den všem!
Mám moc ráda letní ponča a ponča obecně, jsou výjimečným a univerzálním doplňkem do každého šatníku a lze je nosit téměř v každém ročním období a pro všechny druhy příležitostí.
img_6034.jpeg
Ráda háčkuji pončo ze 4 čtverců, protože si snadno upravíte velikost ponča na svou vlastní. Mám ve svém repertoáru několik návodů na pončo ze čtverců, většina z nich je háčkovaná se zajímavým květinovým vzorem ve středu čtverce.
I dnes mám pro vás jednoduchý květinový vzor ponča a vytvořte si tak báječný kousek pro sebe nebo pro své kamarádky a rodinu! 
Ponča můžete nosit od jara, v létě, i na podzim, pokud si chcete obléknout teplejšího na chladnější dny nebo večery.
 
img_6093.jpeg

Pončo je složené ze 4 čtverců sháčkovaných dohromady. Vzor začíná jako háčkovaná jednoduchá květina ve středu v kruhu a postupně změníme kruh ve čtverec. Ve vzoru kombinuji vzdušný otevřený design a i hustší vzorek. To dodá ponču jak lehkost tak i dobře zahřeje, když je třeba. 

img_6880.jpeg

Tento návod je určený pro začátečníky. Nejsou potřebné speciální znalosti háčkování, vše je vysvětleno a podrobně ukázáno ve videonávodu.

Pokud byste měli jakékoliv dotazy k návodu, jste tady pro vás. Neváhejte se na mě obrátit.

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

PRVNÍ DÍL:

 

DRUHÝ DÍL:

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

Nastavte si odběr videí právě zde:  

subscribe-bell-icon.jpeg

 

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

poncho-4-squares-red-heart-pin-cz.jpg

Zajímají vás další návody? Stáhněte si e-book HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU 

Připravila jsem pro vás e-book HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU jedná se o soubor více než 60 projektů s návody a videonávody za celý rok 2023!

Můžete si stáhnout e-book jako pdf s tříděným obsahem a odkazy, aby se vám lépe hledal návod, který potřebujete. Nebo jste třeba některý z návodů přehlédly a nyní vám udělá radost a nebo jen hledáte inspiraci a některý z mých nápadů vás posune v dalším tvoření!
Tento soubor je ZDARMA a můžete jej sdílet se svými kamarádkami a přáteli. Vzhledem k velikosti je nutné si HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU stáhnout z odkazu (nelze zaslat jako přílohu do mailu). Klikněte na odkaz nebo na obrázek e-booku a napište si o HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU 

https://forms.gle/DKsJzjVD4NZn3JSj9 

hackovani-s-laskou-a-nebeskou-2023.jpeg

MÁTE OTÁZKY? BUĎME V KONTAKTU! PŘIDEJTE SE K MOJÍ Facebook Skupince: Háčkování, pletení a tvoření z JEDNOHO KLUBÍČKA. Tipy, inspirace a návody. nebo YouTube Komunitě!

Doufám, že jsou pro vás články v mém blogu užitečné. Pokud máte jakékoliv další doplňující otázky, připomínky nebo komentáře, neváhejte se připojit k mé skupince na FACEBOOKU nebo navštivte naší YouTube Komunitu. Tato skupinka je vytvořená ke sdílení příspěvků, obrázků, fotografií, pokládání otázek, vkládání komentářů a myslím, že si tak můžeme všichni vzájemně pomoci, pokud si nevíme rady. TĚŠÍM SE NA VÁS.

Vyzkoušejte i tyto návody na další oblíbené Kardigany a ponča - tyto jsou určené pro začátečníky a jsou opravdu snadné a super rychlé! Klikněte na vybraný vzor a dostanete se na stránku s návodem

Mrkněte také na stránku na mém blogu

Svetry, ponča, kardigany, vesty

či youtube, kde naleznete spoustu dalších návodů na háčkované kardigany:

Háčkované kardigany, ponča, svetry a vesty

HÁČKOVANÉ PONČO Z 4 KVĚTINOVÝCH ČTVERCŮ Z PŘÍZE RED HEART - INSTRUKCE

Uháčkovat toto pončo je opravdu zábavné a bude příjemně překvapené, že i poměrně rychlé - háčkování větším háčkem a volnými vzory pěkně přibývá.
Používám jen základní sloupky a z nich tvořím květinu uprostřed ve středu kruhu a postupně změníme kruhový vzor ve čtverec. Věřím, že návod vás bude bavit, tak jako mě! 
img_4587.jpeg
 
Návod je háčkovaný z příze: RED HEART SUPER SAVER
Příze Super Saver je oblíbená již více než 30 let. Tato 100% akrylová česaná příze o velikosti 4 se dodává ve více než 120 krásných barvách, takže vždy najdete perfektní barvu pro váš projekt.
Větší klubíčko: 198 g/7 oz, 333 meters/364 yards
Menší klubíčko - Stripe: 141 g/5 oz, 215 m/236 yards
 
Návod je háčkovaný z příze: RED HEART SUPER SAVER
Super Saver yarn has been a favorite among knitters and crocheters for over 30 years. This 100% acrylic worsted weight, size 4 yarn comes in over 120 beautiful colors, so you will always find the perfect color to complete your project.
Ball size Solids: 198 g/7 oz, 333 meters/364 yards
Ball size Stripe: 141 g/5 oz, 215 m/236 yards
Spotřeba: 3 větší (barva A, C a D) a + menší klubíčko (barva B)
 
Barva A = fialová
Barva B = colorovaná
Barva C = šedá
Barva D = červená 
 
img_6877.jpeg
Tuto přízi můžete nahradit případně přízí Terina, se kterou také ráda háčkuji ponča.
https://www.vlnika.cz/z22825-prize-terina
Terina: 100g / 300m / 100% akryl 
Spotřeba: 4 klubka
 
 
00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg


Na tuto dámskou M velikost budete potřebovat 4 klubíčka.
Dále jehlu za zašití volných konců a nůžky.

Háček: 5.0 mm
Obtížnost: level 1 - háčkování pro začátečníky
 
img_4585.jpeg
 

Zkratky použité v návodu:
PO = Pevné oko
KS = Krátký sloupek

DS = Dlouhý sloupek
2xDS = 2x nahozený DS
ŘO = Řetízkové oko
Ř = Řada
M = mezera
RM = řetízková mezera

SH = Sháčkovat
NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit

POZNÁMKY K NÁVODU
1) 3řo na začátku řady slouží jako náhrada za 1ds.  4řo na začátku řady slouží jako náhrada za 1 2xds
2) každou řadu zakončíme pevným okem do vrcholku sloupku na začátku řady
3) Projekt je háčkovaný ze 4 stejných čtverců - stejný vzor i velikost. Můžete měnit pořadí barev v řadách.
4) Velikost čtverce cm x cm. Čtverce jsou sháčkované dohromady.
5) Velikost ponča - dámská M velikost. Velikost si upravíte snadno na větší či menší velikost počtem řad ve čtverci, případně počtem řad olemu kolem výstřihu a kolem ponča.

Celkem uháčkujeme 4 čtverce
Velikost: 52 x 52 cm každého čtverce

Poznámka: velikost je měřena při položení a srovnání látky na rovné ploše (měřit můžete např. na stole), před tím, než se látka natáhne nebo napne podle obvodů těla.

img_6060.jpeg

PSANÝ NÁVOD

Začneme magickým kroužkem
Háčkujeme v uzavřených řadách. Řadu zakončíme po do vrcholku prvního clusteru nebo prvního sloupku.


Při začátku háčkování clusteru ze 3 2x nahozených ds háčkujeme takto: 3řo a dva 2x nahozené ds sháčkované dohromady.
Nahrazujeme první cluster ze dvou ds takto: 3řo a jeden ds sháčkované dohromady.

 

Při háčkování clusteru ze čtyřech 2x nahozených ds háčkujeme na začátku takto: 3řo a tři 2x nahozené ds sháčkované dohromady.

Barva A

R1: 3řo (ds), 1řo, *1ds, 1řo* opakuj od * do * 11x kolem dokola do magického kroužku, po do 3. řo na začátku řady. (12 opakování ds + 1řo)

R2: 3řo (ds), 2ds do 1řořm, *1ds do násl sl, 2ds do 1řořm* opakuj od * do * kolem dokola do konce řady, po do 3. řo na začátku řady. (12x3ds = 36 ds)

R3: 3řo (2xds), 2sháčkované 2xds + 5řo*, opakuj (sh3-2xds, 5řo) od * do *, řadu uzavřeme po do vrcholku prvního clusteru na začátku řady. (celkem 12x 3sháčkované 2xds a 5řo mezi nimi) 

 

Háčkujeme do 5řo řm

R4: 1řo, 6ks do 5řo řm, *6ks do násl 5řo řm* opakuj od * do * kolem dokola do konce řady, po do 1.sl na začátku řady. (12 x 6ks = 72 ks)

Přízi A ustřihneme a zašijeme volný konec.

 

Příze B – navážeme novou přízi

R5: 1řo, 1ks do násl 6 ks, 1pds do vrcholku clusteru o řadu níž *1ks do násl 6ks, 1pds do násl vrcholku clusteru o řadu níž* opakuj od * do * kolem dokola do konce řady, 1pds do vrcholku 1. clusteru (12 x 7 sl = 84 sl)

img_6871.jpeg

Háčkujeme 4 rohy

R6: 1řo, 1ks do 1. sl, 1ks do násl ks, 1pds do násl sl, 1ds do násl 3sl,

roh: (2 2xds + 3řo + 2 2xds) do vrcholku clusteru, kde jsem v předchozí řadě háčkovali pds

Opakujeme 3x kolem dokola: 1ds do násl 3ks, 1pds do násl ks, 1ks do násl 2ks, 1ks do násl pds, 1ks do násl 6sl, 1ks do násl pds, 1ks do násl 2ks, 1pds do násl ks, 1ds do násl 3ks 

roh: (2 2xds + 3řo + 2 2xds) do vrcholku clusteru, kde jsem v předchozí řadě háčkovali pds

Dokončíme 1. stranu čtverce: 1ds do násl 3ks, 1pds do násl ks, 1ks do násl 2ks, 1ks do násl pds, 1ks do násl 7sl. po do 1.sl na začátku řady.

 

R7: 1po do násl 2sl, 1řo, 1ks do násl sl, přes 2sl, 1ds do násl sl.

roh: 1ds do násl 2sl, (2ds + 3řo + 2ds) do 3řo řm, 1ds do násl 2sl

Opakujeme 3x kolem dokola: 1ds do násl sl, přes 2sl, 1ks do násl sl, přes 2sl, 5ds do násl sl, přes 2sl, 1ks do násl sl, přes 2sl, 5ds do násl sl, přes 2sl, 1ks do násl sl, přes 2sl, 1ks do násl sl, přes 2sl, 1ds do násl sl

roh: 1ds do násl 2sl, (2ds + 3řo + 2ds) do 3řo řm, 1ds do násl 2sl

Dokončíme 1. stranu čtverce: 1ds do násl sl, přes 2sl, 1ks do násl sl, přes 2sl, 5ds do násl sl, přes 2sl, 1ks do násl sl, přes 2sl, 5ds do násl sl, přes 2sl, 1ks do násl sl, po do 1.sl na začátku řady.

 

R8: 3řo (ds), 2řo, přes 2sl, 1ks do násl sl

roh: 1ks do násl 2sl, (2ks + 3řo + 2ks) do 3řo řm, 1ks do násl 2sl

Opakujeme 3x kolem dokola: 1ks do násl sl, 2řo, přes 2sl, 1ds do násl ks, 2řo, 1ks do 3.ds ze skupinky 5ds, 2řo, 1ds do ks mezi vějířky, 2řo, 1ks do 3.ds ze sk 5ds, 2řo, 1ds do ks, 2řo, přes 2sl, 1ks do násl sl

roh: 1ks do násl 2sl, (2ks + 3řo + 2ks) do 3řo řm, 1ks do násl 2sl

Dokončíme 1. stranu čtverce: 1ks do násl sl, 2řo, přes 2sl, 1ds do násl ks, 2řo, 1ks do 3.ds ze skupinky 5ds, 2řo, 1ds do ks mezi vějířky, 2řo, 1ks do 3.ds ze sk 5ds, 2řo,  po do 3.řo na začátku řady.

R9: 3řo (ds), 2ds do 2řořm, 1ds do ks, 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl

roh: 1ds do násl 2sl, (2ds + 3řo + 2ds) do 3řo řm, 1ds do násl 2sl

Opakujeme 3x kolem dokola: 
1ds do násl sl, 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl, 2ds do 2řořm, 1ds do násl sl, 2ds do násl 2řořm, 1ds do ks, 2ds do 2řořm, 1ds do násl sl, 2ds do 2řořm, 1ds do násl ks, 2ds do násl 2řořm, 1ds do násl ds, 2ds do 2řořm, 1ds do násl ks, (celkem vedle sebe 19 ds), 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl
roh: 1ds do násl 2sl, (2ds + 3řo + 2ds) do 3řo řm, 1ds do násl 2sl

Dokončíme 1. stranu čtverce: 1ds do násl sl, 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl, 2ds do 2řořm, 1ds do násl sl, 2ds do násl 2řořm, 1ds do ks, 2ds do 2řořm, 1ds do násl sl, 2ds do 2řořm, 1ds do násl ks, 2ds do násl 2řořm, po do 3.řo na začátku řady.

Přízi B ustřihneme a zašijeme volný konec.

 

Příze C – navážeme novou přízi

R10: 1po do násl 2sl – pokud pokračujete stejnou přízí

Nebo začněte háčkovat do 3. sl od spoje řady R9

3řo (ds), 2řo, přes 1sl a 1řořm, 1ds do ds, 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl

roh: 1ds do násl 2sl, (2ds + 3řo + 2ds) do 3řo řm, 1ds do násl 2sl

Opakujeme 3x kolem dokola: 1ds do násl sl, 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl, 2řo, přes 1řořm a 1sl, 1ds do násl ds, 2řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 1řo, přes 1sl, 2ds do násl sl, 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl, 2řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2řo, přes 1sl a 1řořm, 1ds do násl sl, 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl
Roh: 1ds do násl 2sl, (2ds + 3řo + 2ds) do 3řo řm, 1ds do násl 2sl

Dokončíme 1. stranu čtverce: 1ds do násl sl, 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl, 2řo, přes 1řořm a 1sl, 1ds do násl ds, 2řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 1řo, přes 1sl, 2ds do násl sl, 1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl, 2řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2řo, přes 2sl, po do 3.řo na začátku řady.

 

R11: 1řo, 1ks do násl sl, 2ks do násl 2řořm, 1ks do ds, 1ks do 1řořm, 1ks do násl sl,

roh: 1ks do násl 2sl, (2ks + 3řo + 2ks) do 3řo řm, 1ks do násl 2sl

Opakujeme 3x kolem dokola: 1ks do násl 3sl, 1ks do násl 1řořm, 1ks do násl sl, 2ks do násl 2řořm, 1ks do ds, 2ks do násl 2řořm, 1ks do násl ds, 2ds do násl 2řořm, 1ks do násl ds, 1ks do násl 1řořm, 1ks do násl 2sl, 1ks do násl 1řořm, 1ks do násl ds, 2ks do násl 2řořm, 1ks do násl ds, 2ks do násl 2řořm, 1ks do násl ds, 1ks do násl 1řořm, 1ks do násl sl
roh: 1ks do násl 2sl, (2ks + 3řo + 2ks) do 3řo řm, 1ks do násl 2sl

Dokončíme 1. stranu čtverce: 1ks do násl 3sl, 1ks do násl 1řořm, 1ks do násl sl, 2ks do násl 2řořm, 1ks do ds, 2ks do násl 2řořm, 1ks do násl ds, 2ds do násl 2řořm, 1ks do násl ds, 1ks do násl 1řořm, 1ks do násl 2sl, 1ks do násl 1řořm, 1ks do násl ds, 2ks do násl 2řořm, 1ks do násl ds, 2ks do násl 2řořm, po do 1. sl na začátku řady.
Přízi C ustřihneme a zašijeme volný konec.

img_4568.jpeg

Příze A – navážeme novou přízi
R12: 1po do násl 3sl, přesun k ds o řadu níže.

3řo (nedokončený 2xds), 3sháčkované 2xds, 4řo, přes 1sl, 4sh2xdc, 1řo

Do rohové 3řořm: 4sh2xds, 2řo, 4sh3xds, 2řo, 4sh2xds,

Opakujeme 3x kolem dokola: 1řo, *4sh2xds, 4řo, přes 1sl, 1řo* opakuj od * do * až k rohové 3řořm
Do rohové 3řořm: 4sh2xds, 2řo, 4sh3xds, 2řo, 4sh2xds,

Dokončíme 1. stranu čtverce: 1řo, *4sh2xds, 4řo, přes 1sl, 1řo* opakuj od * do * až začátku řady, po do 3.řo od začátku řady
Přízi A ustřihneme a zašijeme volný konec.

 

Příze C – navážeme novou přízi
R13: 4řo (2xds), 4 2xds do 4řořm, 4 2xds do 4řořm,

Roh: 2xds do vrcholku clusteru, 2xds do 1řořm, 2xds do vrcholku clusteru, 3 2xds do 2řořm, 3řo, 3 2xds do 2řořm, 2xds do vrcholku clusteru, 2xds do 1řořm, 2xds do vrcholku clusteru

Opakujeme 3x kolem dokola: 4 2xds do 4řořm* opakuj od * do * až k rohu.
Roh: 2xds do vrcholku clusteru, 2xds do 1řořm, 2xds do vrcholku clusteru, 3 2xds do 2řořm, 3řo, 3 2xds do 2řořm, 2xds do vrcholku clusteru, 2xds do 1řořm, 2xds do vrcholku clusteru

Dokončíme 1. stranu čtverce: *4 2xds do 4řořm* opakuj od * do * až k začátku řady. po do 3.řo od začátku řady
Přízi C ustřihneme a zašijeme volný konec.

 

Příze D – navážeme novou přízi. Navážeme novou přízi v rohu ve 3řořm

R14: Roh: (3řo (ds), 1ds, 3řo, 2ds) do 3řořm, 1řo

1ds do násl sl, *1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl* opakuj od * do * až k rohu

Opakujeme 3x kolem dokola:
Roh: (2ds, 3řo, 2ds) do 3řořm, 1řo
1ds do násl sl, *1řo, přes 1sl, 1ds do násl sl* opakuj od * do * až k rohu
opakuj od * do * až k rohu. Řadu uzavřeme po do 3řo od začátku řady.
Navážeme novou přízi v rohu ve 3řořm, háčkujeme řadu dlouhých sloupků

 

R15: Roh: (3řo (ds), 1ds, 3řo, 2ds) do 3řořm,
1ds do násl sl, *1ds do násl 1řořm, 1ds do násl sl * opakuj od * do * až k rohu

Opakujeme 3x kolem dokola:
Roh: (2ds, 3řo, 2ds) do 3řořm,
1ds do násl sl, *1ds do násl 1řořm, 1ds do násl sl * opakuj od * do * až k rohu. Řadu uzavřeme po do 3řo od začátku řady.

Pokud si přejete čtverec větší opakujte řadu R14 a R15 až budete mít potřebnou velikost čtverce.

Postup opakujte a uháčkujte 4 stejné čtverce.

Rozměr čtverce: 52 x 52 cm

img_6872.jpeg

Sháčkování čtverců
Se stávající přízí a háčkem pokračujeme v háčkování.
Háčkujte stejným způsobem, ani příliš neutahujte ani nepovolujte, ať se nám čtverce nekrabatí.
Háčkujeme na lícové straně.

Rozdělíme si čtverce na:
přední čtverec (1)
čtverec na pravé rameno (2)
čtverec na levé rameno (3)
zadní čtverec (4)

Barva C
Nejprve sháčkujeme čtverec 1 a 2:
Začneme háčkovat v pravém rohu čtverce 1 a háčkujeme od spodu směrem nahoru k výstřihu.
Navážeme přízi v rohové mezeře, uháčkujeme 1řo
Přiložíme čtverec 2 a uháčkujeme 1ks do rohové mezery na čtverci 2, 1řo.
Spojili jsme čtverce v rohu v řetízkové mezeře.

Střídáme 1ks na jednom čtverci, 1řo, na druhém čtverci: přes 1sl a 1ks do násl sl, opět 1řo, na prvním čtveci přes 1sl, 1ks do násl sl, opět 1řo. Opakujeme až k rohu.

Končím 1ks do rohové mezery na prvním čtverci.

Nyní sháčkujeme čtverec 1 a 3, háčkujeme od shora směrem dolu k rohu stejným způsobem: uháčkujeme 1řo, Přiložíme čtverec 3 a uháčkujeme 1ks do rohové mezery na čtverci 3, 1řo.

Spojili jsme čtverce v rohu v řetízkové mezeře.

Střídáme 1ks na jednom čtverci, 1řo, na druhém čtverci: přes 1sl a 1ks do násl sl, opět 1řo, na prvním čtveci přes 1sl, 1ks do násl sl, opět 1řo. Opakujeme až k dolnímu rohu.

Nyní sháčkujeme čtverec 4 a 2, a 4 a 3
Oba čtverce lícovými stranami nahoru. Stejný háček a pokračujeme stejnou přízí.
Opakujeme postup pro sháčkování čtverce 1 a 2, a 1 a 3

Začneme háčkovat v pravém rohu čtverce 1 a háčkujeme od spodu směrem nahoru k výstřihu.

Navážeme přízi v rohové mezeře, uháčkujeme 1řo

Přiložíme čtverec 2 a uháčkujeme 1ks do rohové mezery na čtverci 2, 1řo.

Spojili jsme čtverce v rohu v řetízkové mezeře.

Střídáme 1ks na jednom čtverci, 1řo, na druhém čtverci: přes 1sl a 1ks do násl sl, opět 1řo, na prvním čtveci přes 1sl, 1ks do násl sl, opět 1řo. Opakujeme až k rohu.

Končím 1ks do rohové mezery na prvním čtverci.

Nyní sháčkujeme čtverec 2 a 3, háčkujeme od shora směrem dolu k rohu stejným způsobem: uháčkujeme 1řo, Přiložíme čtverec 3 a uháčkujeme 1ks do rohové mezery na čtverci 3, 1řo.

Spojili jsme čtverce v rohu v řetízkové mezeře.

Střídáme 1ks na jednom čtverci, 1řo, na druhém čtverci: přes 1sl a 1ks do násl sl, opět 1řo, na prvním čtveci přes 1sl, 1ks do násl sl, opět 1řo. Opakujeme až k dolnímu rohu.

Přízi ustřihneme a zašijeme volný konec.

img_6092.jpeg

Můžeme se pustit do olemu kolem výstřihu.

OLEM KOLEM VÝSTŘIHU

Barva C
Se stávající přízí a háčkem pokračujeme v háčkování.
Háčkujte stejným způsobem, ani příliš neutahujte ani nepovolujte.
Háčkujeme na lícové straně.

R1: Začínáme v rohu v předním části ponča – ve véčku:1řo, 1ks, 1řo

háčkujeme podél strany: 1ks do násl řm, *1řo, přes 1sl, 1ks do násl sl*opakuj od * do * k následujícímu rohu, do rohu na zadní straně ponča háčkujeme.

Zde háčkujeme 1ks do násl 3řm a pokračujeme v háčkování podél strany: *1řo, přes 1sl, 1ks do násl sl*opakuj od * do * až k začátku řady. Do řm před mezerou ve středu háčkujeme 1ks. Řadu uzavřeme po do vrcholku prvního sloupku na začátku řady.
Přízi C ustřihneme a zašijeme volný konec.

Barva A
R2: Navážeme novou přízi.
Uprostřed mezi vnitřními rohy máme 3ks, začneme v 1.sloupku a uháčkujeme 3 sháčkované 2xds (místo 1. 2xds háčkujeme 3řo). Dále háčkujeme 2 2xds do každé 2řořm až k rohu na opačné straně. Zde sháčkujeme 3 2xds. Potom opět 2 2xds do každé 2řořm až začátku řady. Řadu zakončíme po do 1. clusteru.

R3: 3řo (ds), opakujeme kolem dokola: 2řo, přes 2sl, 1ds do násl sl. Řadu zakončíme po do 3. řo od začátku řady.

R4: 1řo, 1ks do 1.sl (střed vnitřního rohu), 1ks do řm vedle středového sloupku, opakujeme 2ks do každé 2řořm až k řm před středovým sloupkem v rohu na opačné straně, háčkujeme 1ks do řm, 1ks do středového sl a 1ks do násl řm. Potom opět 2ks do každé 2řořm. Řadu zakončíme po do 1. sl od začátku řady. Přízi A ustřihneme a zašijeme volný konec.

Barva B
R5: Navážeme novou přízi.
Řada krátkých sloupků. Háčkujeme 1ks do každého ks, ve vnitřních rozích sháčkujeme 3ks. Řadu zakončíme po do 1. sl od začátku řady.
Přízi B ustřihneme a zašijeme volný konec.

Barva A
R6: Navážeme novou přízi
1řo, 1ks, háčkujeme kolem dokola: 2řo, přes 2sl, 1ks do násl sl. Ve vnitřních rozích sháčkujeme 3ks. Řadu zakončíme po do 1. sl od začátku řady.

R7: Následuje řada krátkých sloupků. Háčkujeme 1ks do každého ks a 2ks do 2řořm, ve vnitřních rozích sháčkujeme 3ks. Řadu zakončíme neviditelným spojem.
Přízi A ustřihneme a zašijeme volný konec.

440102877_968470268613507_8888756673693435818_n.jpeg

SPODNÍ OLEM KOLEM PONČA
Barva D
Se stávající přízí a háčkem pokračujeme v háčkování.
Háčkujte stejným způsobem, ani příliš neutahujte ani nepovolujte.
Háčkujeme na lícové straně. Začínáme kdekoliv, můžeme začít např. v rohu v předním části ponča.
Barva D - začneme v ds před rohovou mezerou.
Háčkujeme takto: 1řo, 5ks do rohové mezery, dále 1ks do každého sl, v místě, kde jsou čtverce spojené háčkujeme 1ks do obou řetízkových mezer.
Řadu uzavřeme po do vrcholku prvního sloupku na začátku řady.
Přízi D ustřihneme a zašijeme volný konec.

 

Uháčkujeme šňůrku na zavazování
Barva A a B, háčkujeme dvoustranný řetízek. Protáhneme řetízek mezi řetízkovými mezerami ve výstřihu.

Tipy na háčkování tkaniček a šňůrek:

Pončo je hotové a připravené dělat vám parádu :)

 img_4580.jpeg

A co nás čeká dál? 

Uložte si tento návod. Připněte si návod na vaši nástěnku na Pinterestu a můžete se k němu kdykoliv vrátit. 

Ponechte komentářVelice si vážím vaší zpětné vazby a každý komentář mě potěší. Napište mi, jak se vám návod a video návod líbil. 

Sdílejte příspěvek na sociálních sítích Instagram a Facebook: Pokud si uháčkujete projekt podle mého návodu, nezapomeňte se pochlubit vaším dílem a sdílet s ostatními, označte váš příspěvek tagem @sonanebeska.

Moc se těším, až mi ukážete, jak se vám háčkování ponča povedlo! 

Zalíbit by se vám mohly i tyto oblíbené tuniky, letní topíky a tílka. Klikněte na vybraný vzor a dostanete se na stránku s návodem nebo se mrkněte do této sekce na mém blogu:TOPÍKY, TRIČKA, TÍLKA I BLŮZKY 
https://www.nebeska.eu/clanky/navody-a-video-navody/topiky--tricka--tilka-i-bluzky/

 

Vyzkoušejte i ty populární háčkované kloboučky na léto - perfektně padnou! Stačí kliknout na obrázek, návody jsou zdarma a vždy doplněné videonávodem. 

Mrkněte také na stránku na mém blogu: 
ČEPICE, KULÍŠKY, KLOBOUKY, ČELENKY

https://www.nebeska.eu/clanky/navody-a-video-navody/cepice--kulisky--klobouky--celenky/

 

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥