Jdi na obsah Jdi na menu

Háčkovaná kruhová jutová taška Toscana k nošení přes rameno

31. 8. 2024
Krásný den všem!
Také rády háčkujete tašky, baťůžky, sáčky, pytle, kabelky nebo síťovky? Háčkované tašky jsou moje oblíbené téma na háčkování a také na dárek nejen pro mé kamarádky a přátele, rodinu, ale jak vždycky říkám - potěší v podstatě každého, komu chcete udělat radost nějakým háčkovaným dárkem.
 
img_7477.jpeg
 
Dnes jsem pro vás připravila snadný návod na jednoduchou kruhovou tašku s roztomilou kytičkou ve středu kruhu. Taška má jednoduchou konstrukci, je háčkovaná ze dvou stejných dílů, sháčkovaných dohromady. Můžete si ji uháčkovat větší nebo menší, širší nebo užší - dle vašich potřeb a vkusu. 
Tato taška snadno přizpůsobí, je jednoduchá, stylová, pohodlná a praktická.
 
Vybrala jsem zajímavou jutovou přízi Toscana s barevnou nitkou, která celou tašku ozvláštní a rozveselí.
Taška je háčkovaná dlouhý sloupky, boky tašky polodlouhými sloupky a myslím, že si na ni mohou troufnout i začátečníci. Taška je háčkovaná od středu kruhu a rovnoměrně se rozšiřuje.
 
img_0212.jpeg
 
Ve video si uháčkujeme tašku střední velikosti - na tu mi vyšla právě dvě klubka příze Toscana.
 
Tento návod je určený pro zkušenější začátečníky. Nejsou potřebné speciální znalosti háčkování, vše je vysvětleno a podrobně ukázáno ve videonávodu.

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

 

Nastavte si odběr videí právě zde: 

subscribe-bell-icon.jpeg

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

toscana-juta-round-bag_pin-cz.jpg

Zajímají vás další návody? Stáhněte si e-book HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU 

Připravila jsem pro vás e-book HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU jedná se o soubor více než 60 projektů s návody a videonávody za celý rok 2023!

Můžete si stáhnout e-book jako pdf s tříděným obsahem a odkazy, aby se vám lépe hledal návod, který potřebujete. Nebo jste třeba některý z návodů přehlédly a nyní vám udělá radost a nebo jen hledáte inspiraci a některý z mých nápadů vás posune v dalším tvoření!
Tento soubor je ZDARMA a můžete jej sdílet se svými kamarádkami a přáteli. Vzhledem k velikosti je nutné si HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU stáhnout z odkazu (nelze zaslat jako přílohu do mailu). Klikněte na odkaz nebo na obrázek e-booku a napište si o HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU 

https://forms.gle/DKsJzjVD4NZn3JSj9 

hackovani-s-laskou-a-nebeskou-2023.jpeg

MÁTE OTÁZKY? BUĎME V KONTAKTU! PŘIDEJTE SE K MOJÍ Facebook Skupince: Háčkování, pletení a tvoření z JEDNOHO KLUBÍČKA. Tipy, inspirace a návody. nebo YouTube Komunitě!

Doufám, že jsou pro vás články v mém blogu užitečné. Pokud máte jakékoliv další doplňující otázky, připomínky nebo komentáře, neváhejte se připojit k mé skupince na FACEBOOKU nebo navštivte naší YouTube Komunitu. Tato skupinka je vytvořená ke sdílení příspěvků, obrázků, fotografií, pokládání otázek, vkládání komentářů a myslím, že si tak můžeme všichni vzájemně pomoci, pokud si nevíme rady. TĚŠÍM SE NA VÁS!

 

HÁČKOVANÁ KRUHOVÁ TAŠKA TOSCANA S KVĚTINOVÝM VZOREM VE STŘEDU, NOŠENÍ PŘES RAMENO  - INSTRUKCE A DOPORUČENÍ K NÁVODU  

Tato taška je určená pro zkušenější začátečníky, háčkujeme převážně dlouhými sloupky. Pokud byste měli jakékoliv dotazy k návodu, jste tady pro vás. Neváhejte se na mě obrátit.

Taška je háčkovaná od středu kruhu, v kruhových řadách a potom po řadách tam a zpět. 

Pokud chcete upravit velikost, jen změníte počet řad.

 

HÁČKOVANÁ KRUHOVÁ TAŠKA TOSCANA S KVĚTINOVÝM VZOREM VE STŘEDU, NOŠENÍ PŘES RAMENO - MATERIÁL

Co budeme k uháčkování této tašky potřebovat?

Je háčkovaná přízí:

Toscana 

klubíčko: 100 g / 330 m / 70 % juta + 30% microakryl

Spotřeba: 2 klubíčko

img_0207.jpeg

Háček: 4.0 mm  

Jehlu na sešívání

Nůžky

 

Obtížnost: level 1 - snadné háčkování pro začátečníky

 

Zkratky použité v návodu:

PO = Pevné oko

DS = Dlouhý sloupek

PDS = polodlouhý sloupek

KS = Krátký sloupek

ŘO = Řetízkové oko

R = Řada

NÁSL = Následující

O = Oko, oka

OPAK = Opakovat

LÍC = Lícová strana

RUB  = Rubová strana

SPOJ = Spojit

PŘES = Přeskočit

img_7506.jpeg

 

HÁČKOVANÁ KRUHOVÁ TAŠKA TOSCANA S KVĚTINOVÝM VZOREM VE STŘEDU, NOŠENÍ PŘES RAMENO

POZNÁMKY K NÁVODU

1) Taška je háčkovaná jako dva kusy stejně velké a sháčkované dohromady
2) při háčkování v kruhových řadách slouží
3) 3řo na začátku jako náhrada za 1ds a 2řo jako náhrada za pds
4) při háčkování v kruhových řadách, každou řadu zakončíme pevným okem do 3. řo na začátku řady, případně do 2.řo na začátku řady
5) při háčkování po řadách, práci otočíme po uháčkování řady a háčkujeme 3řo jako náhradu za ds. 
6) Taška je háčkovaná dlouhými a polodlouhými sloupky a tašku si můžete snadno uháčkovat větší, širší nebo menší, nižší. Můžete si zvolit jakékoliv barvy, střídat po řadách nebo háčkovat jednobarevně jako u mé tašky.
7) Rozměry: 
výška s uchem: 43 cm
šířka kruhu: 31 cm
výseč: 14 cm
délka ucha: 32 cm
bok tašky: 4 cm
 
img_7464.jpeg
 

HÁČKOVANÁ KRUHOVÁ TAŠKA TOSCANA S KVĚTINOVÝM VZOREM VE STŘEDU, NOŠENÍ PŘES RAMENO
PSANÝ NÁVOD

Návod má 4 části: 
základ = spodní kruh 
tělo tašky 
horní část a zúžení

ucha tašky 

Háček 4.0 mm

3řo na začátku řady slouží jako náhrada za ds
Háčkujeme po řadách. Práci neotáčíme po dokončení řady. Zakončíme řadu pevným okem.

KRUH S KVĚTINOU VE STŘEDU

Začínáme magickým kroužkem

R1: magický kroužek, 3řo (ds), 11ds do magického kroužku, řadu uzavřeme po do 3.řo od začátku řady (12 ds)

R2: 2řo, 1prds do 1. sl, 1řo, *1prds do násl sl, 1řo* opakuj od * do * řadu uzavřeme po do 1. sl na začátku řady (12 prds a 1řo mezi nimi)

R3: 3řo (ds), 1prds do 1. sl, 1řo, *1ds do násl sl, 1prds do stejného sl, 1řo* opakuj od * do * řadu uzavřeme po do 3. řo na začátku řady (24 sl a 1řo mezi prds)

R4: 3řo (ds), 1ds do násl sl, 3ds-cluster do 1řořm, 1řo, *1ds do násl 2 sl, 3ds-cluster do 1řořm, 1řo* opakuj od * do * řadu uzavřeme po do 3. řo na začátku řady

img_7466.jpeg

VÝSEČ 

R5: 3řo (ds), 1ds do násl sl, 1prds do stejného sl, 1ds do vrcholku clusteru, 1ds do 1řořm, *1 ds do násl sl, 1ds do násl sl, 1prds do stejného sl, 1ds do vrcholku clusteru, 1ds do 1řořm* opakuj od * do * až na konci zůstanou 4 sloupky, do nich neháčkujeme, práci otoč.

R6: 3řo (ds), 1ds do stejného sl, 1ds do násl 4sl *2 ds do násl sl, 1ds do násl 4 sl* opakuj od * do * až do konce řady, práci otoč. (66 ds)

R7: 3řo (ds), 1ds do násl sl, 1ds do násl sl, 1prds do stejného s, 1ds do násl 3 sl *1 ds do násl 2 sl, 1ds do násl sl a 1prds do stejného sl, 1 ds do násl 3 sl* opakuj od * do * až do konce řady, práci otoč. (77 ds)

R8: 3řo (ds), 1ds do stejného sl, 1ds do násl 6sl *2 ds do násl sl, 1ds do násl 6 sl* opakuj od * do * až do konce řady, práci otoč. (88 ds)

R9: 3řo (ds), 1ds do násl 2 sl, 1ds do násl sl, 1prds do stejného s, 1ds do násl 4 sl *1 ds do násl 3 sl, 1ds do násl sl a 1prds do stejného sl, 1 ds do násl 4 sl* opakuj od * do * až do konce řady, práci otoč. (99 ds)

R10: 3řo (ds), 1ds do stejného sl, 1ds do násl 8sl *2 ds do násl sl, 1ds do násl 8 sl* opakuj od * do * až do konce řady, práci otoč. (110 ds)

R11: 3řo (ds), 1ds do násl 3 sl, 1ds do násl sl, 1prds do stejného s, 1ds do násl 5 sl *1 ds do násl 5 sl, 1ds do násl sl a 1prds do stejného sl, 1 ds do násl 5 sl* opakuj od * do * až do konce řady, práci otoč. (121 ds)

R12: 3řo (ds), 1ds do stejného sl, 1ds do násl 10sl *2 ds do násl sl, 1ds do násl 10 sl* opakuj od * do * až do konce řady, práci otoč. (132 ds)

R13: 3řo (ds), 1ds do násl 4 sl, 1ds do násl sl, 1prds do stejného s, 1ds do násl 6 sl *1 ds do násl 6 sl, 1ds do násl sl a 1prds do stejného sl, 1 ds do násl 6 sl* opakuj od * do * až do konce řady. (143 ds)

UCHA

Pokračujeme v háčkování, práci neotáčíme a uháčkujeme 50 řo jako ucho a spojíme po do 3. řo na začátku řady.

STRANA/BOK TAŠKY

R1: 2řo (pds), 1pds do každého sl za zadní nit kolem dokola, 1pds do každého řo za zadní nit. řadu uzavřeme po do 2. řo na začátku

R2: 2řo (pds), 1pds do každého sl za třetí nit kolem dokola, řadu uzavřeme po do 2. řo na začátku

Přízi ustřihneme a zašijeme volný konec

Postup zopakujeme a uháčkujeme 2 díl tašky, přízi nestříháme, pokračujeme v háčkování a oba díly sháčkujeme pevnými oky.

Přiložíme oba díly k sobě vnitřními stranami, háčkujeme na lícové straně. Sháčkujeme díly k sobě, sloupek ke sloupku pevnými oky za třetí nit polodlouhých sloupků.

Ucha jsem nechala bez sešití, tedy 2 ucha.

Přízi ustřihneme a zašijeme volný konec.

img_7530.jpeg

LEM KOLEM VNITŘNÍHO OTVORU

Navážeme novou přízi, háčkujeme krátké sloupky do koncových ds/3řo. Háčkujte 2-3 krátké sloupky do 1ds.

Obháčkujeme výseče na obou stranách.

Přízi ustřihneme a zašijeme volný konec.

 

A máme hotovo! Nyní můžete přidat květinu nebo štítek nebo můžete použít knoflíky a nádherné barevnou letní síťovanou tašku ozdobit!

 

Neváhejte přidat nějakou pěknou ozdobu podle vašeho vkusu, aby byla vaše letní síťovaná taška prostě dokonalá! Ráda si hraju s filetovými vzory – srdce, kytky, čtyřlístek - nebo znaky nebo písmeny (například jméno) a podobně.

 

img_7503.jpeg

A co nás čeká dál? 

 

Uložte si tento návod. Připněte si návod na vaši nástěnku na Pinterestu a můžete se k němu kdykoliv vrátit. 

Ponechte komentář: Velice si vážím vaší zpětné vazby a každý komentář mě potěší. Napište mi, jak se vám návod a video návod líbil. 

Sdílejte příspěvek na sociálních sítích Instagram a Facebook: Pokud si uháčkujete projekt podle mého návodu, nezapomeňte se pochlubit vaším dílem a sdílet s ostatními, označte váš příspěvek tagem @sonanebeska.

Moc se těším, až mi ukážete, jak se vám háčkování povedlo! 

Zajímají vás další návody ZDARMA? Co třeba návody na další kabelky a tašky?

 

Podívejte se třeba i na tyto oblíbené návody na šaty, tuniky a topy:

Šaty Duhová víla - to je taková stálice mezi návody na háčkované šaty.

Zajímají vás další návody ZDARMA?

Přemýšlíte už jaké šaty na léto? Možná vás zaujme některý těchto návodů  ❤️

Zajímají vás další návody ZDARMA? Co třeba návody na PONČA A KARDIGANY?
V mé kolekci háčkovaných návodů naleznete tyto návody zdarma a doplněné video návody. Podívejte se na tyto oblíbené:

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších video návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥